• Pon - Čet od 12:00 do 20:00
    Petak od 12:00 do 18:00
    Vikendom ne radimo
  • Branka Bajića 9A/02
    21000, Novi Sad


Loša iskustva, bolni stomatološki tretmani u periodu kada je upotreba anestezijebila retka dovele su do pojave dentalne fobije (straha od stomatologa istomatoloških intervencija). Pored toga što se upotreba lokalnih anestetika preizvođenja tretmana podrazumeva, i dalje postoji veliki broj pacijenata koji neradodolaze kod stomatologa. Kako bi uspešno izveli lečenje neka deca se morajuumiriti.Popularna ohrabrujuća metoda za decu i odrasle dostupna širom sveta, a od skoroi kod nas, je upotreba azot-suboksida (“gas smejavac”)



Ovaj inhalacioni anestetik je gas bez boje i mirisa, slatkastog ukusa . Nakonnekoliko udaha kroz nosnu masku izaziva dobro raspoloženje i smanjuje osećaj zabol. Iz pluća putuje do mozga, i izaziva opuštenost uz očuvanu funkciju disanja ,gutanja, a u toku intervencije pacijent je potpuno svestan i može da komunicirasa stomatologom.Stomatolog će pomešati azot-oksidul sa kiseonikom do nivoa koji zadovoljavaVaše lične potrebe, tj. dok se ne izazove osećaj ugodnosti i sigurnosti tokomtretmana. Pacijenti lečeni azot-oksidulom prijavljuju ugodan osećaj kao u svetusnova


your image


Po završetku intervencije udiše se čist kiseonik i već u roku od 15 min gas napuštaVaš telesni sistem i možete normalno da funkcionišete u svakodnevnimaktivnostima, pa i da sednete za volan i odvezete se kući. Ne razgrađuje se uorganizmu tako da je siguran i netoksičan.

your image


Zahvaljujući azot-suboksidu svi pacijenti, a naročito deca, se osećaju srećno tokomstomatoloških tretmana. Na ovaj način omogućena je poseta stomatologu bezstraha od injekcija, stomatologa i naših intervencija.Specijalistička stomatološka ordinacija FeriDent je licencirana i opremljena ovimaparatom tako da kod nas možete priuštiti ovaj tretman i sa zadovoljstvom seprepustiti rukama naših stomatologa i osloboditi se straha sa kojim se dugoborite.


Novi Sad, maj 2022.

Dr Gordana Ilić