• Pon - Čet od 12:00 do 20:00
    Petak od 12:00 do 18:00
    Vikendom ne radimo
  • Branka Bajića 9A/02
    21000, Novi Sad

Pacijenti ne vole pomisao da im se tretman mora odložiti i često nas pitaju šta se može učiniti kako bi vreme poseta bilo podešeno optimalno. Feri Dent oridinacija je pripremila par saveta o tome kako možete pravilno organizovati vreme planiranja terapije.


kako-izbeciPrva stvar koju treba da uradite je da se držite planiranih dogovora. Svaka poseta je pažljivo planirana kako bi se zub kretao na specifičan način u određenom vremenskom periodu. Važno je napomenuti da izostanak terapije možete dodati nedelje i mesece tretmana.

Takodje, ako postoje bilo kakvi problemi sa vašom protezom ili aparatom – nedostatak žice, gumice ili slomljeni nosač, sve to dodatno može odložiti vreme tretmana, tako da takve probleme treba prijaviti odmah, nikako čekati sledeću posetu.

Uverite se da nosite gumene trake kao što je propisano. Većina, ako ne i svi naši pacijenti će morati da nose gumene trake u nekom trenutku njihovog lečenja.

Nenošenje ovih gumica, ili nedovoljno nošenje, može da uspori vreme tretmana. Gumice su od ključne važnosti u usklađivanju zagrižaja i važni su za fazu podešavanja zagrižaja.

Na kraju, naglasićemo još jednom važnost dobre oralne higijene, tokom celog tretmana. Pored redovnog korišćenja koncea, savetujemo vam da perete zube nekoliko puta dnevno.

Ukoliko ne perete zube dovoljno često, to će omogućiti šećeru da dopre duboko do cementa bravica, čineći ih manje efikasnim, kao i podići rizik u razvoju karijesa ili propadanju zuba, što će neminovno odložiti i produžiti lečenje.