• Pon - Čet od 12:00 do 20:00
    Petak od 12:00 do 18:00
    Vikendom ne radimo
  • Branka Bajića 9A/02
    21000, Novi Sad

Svako želi prirodno ravan i lep osmeh, i nije tajna da ortodontski aparati koje Feri Dent radi čine upravo to. Međutim, postoje i druge koristi nošenja ortodonskih aparata, pored ravnih zuba. Osim estetske, ne zaboravite i zdravstvenu stranu.


proteza-devojcicaPropadanje i bolest desni

Puni zubi mogu se preklapati i stvaraju uzan prostor između zuba. Ovo može otežati pranje i čišćenje zuba efikasno, što omogućava bakterijama da se razvijaju, i na kraju dovodi do propadanja zuba i bolesti desni. Ispravljanjem zuba, zubi će postati ravni i raspoređeni, a to omogućava efikasnije održavanje.

Teškoće sa govorom

Vaši zubi igraju bitnu ulogu u govoru. Kada su u neskladu, predaleko napred ili nazad, to može uticati na Vaš govor, i eventualno uzrokovati neprijatnosti. Ortodonski aparat može prilagoditi pozicioniranje zuba, tako da će Vaš govor biti jasniji i razumljiviji.

Erozija kostiju

Kosti i tkiva desni počinju da se kvare kada ne postoje zubi koji ih podržavaju. Ovo važi i za loše poravnate zube koji ostavljaju praznine i prostor ili prve previše pritiska na vilicu zbog lošeg zagrižaja. Uz ortodonski aparat, kosti i tkiva imaju manje šanse da se kvare i mogu nastaviti da podržavaju zube u svom novom položaju.

Varenje hrane

Vaši zubi igraju važnu ulogu u varenju. Hrana ne ulazi odmah u Vaš želudac, jer je delimično isprva vare zubi. Ako su zubi ozbiljno iskrivljeni, to može uticati na lošije varenje hrane, i umanjene efikasnosti opšteg varenja hrane. Uz ortodonski aparat, vaši zubi će biti ispravljeni i optimalno poravnati za pravilno žvakanje.

Ovo su samo neke od mnoštva prednosti ispravljanja zuba i nošenja ortodonskih aparata.
Kod nas u Feri Dent, možete, uz besplatne konsultacije Dr Farzada, ortodonta specijaliste, proceniti Vaše stanje zuba i odabrati najbolju terapiju i ortodonski aparat za Vas.