• Pon - Čet od 12:00 do 20:00
    Petak od 12:00 do 18:00
    Vikendom ne radimo
  • Branka Bajića 9A/02
    21000, Novi Sad

Dragi naši pacijenti, kao što već znate naša ordinacija pored usluga u oblasti stomatologije pruža usluge i u oblasti estetske medicine. U Srbiji najčešći zahvat u okviru estetske medicine jeste povećanje volumena usana te će ta procedura biti tema ovog bloga.


Povećanje volumena usana se postiže primenom filera. Fileri se mogu podeliti u odnosu na njihovo trajanje na permanentne, poluresorptivne i resorptivne. Najčešće korišćeni fileri danas su resorptivni fileri u koje spada hijaluronska kiselina. Prednosti resorptivnih filera su mnogobrojni- procedura je u potpunosti bezbedna, ne dovodi do ožiljaka i  omogućava komfort pacijentu.


Primenom hijaluronskih filera postiže se volumen i hidratacija tkiva, takođe se poboljšava difuzija nutritijenata u tkivo. Procedura se vrši u lokalnoj anesteziji i u potpunosti je bezbolna. Trajanje procedure je u proseku 30 minuta nakon kojih pacijent  može normalno da nastavi sa dnevnim aktivnostima. Kontraindikacije za izvođenje ove procedure su trudnoća, autoimune bolesti, akutna infektivna oboljenja i maligna oboljenja. 

Na fotografijama možete videti neke od naših radova.


Ukoliko imate dodatnih pitanja zakažite se za besplatne konsultacije.


                                                                                                                                Dr Nataša Sladojević